Moderatorzy: KubaWinter, Albinos, Wice-Admini

gucio napisał(a):nazwa pochodzila od opakowania po papierosach (marki papierosow).

BASZTA K-3

BASZTA K-3

BASZTA K-3

BASZTA K-3

gucio napisał(a):Kogo znanego w podziemu, Jozef Zadzierski "Wolyniak" spoliczkowal i obil sztacheta ?
Jak zauważył Andrzej Leniart, "Wołyniak" nie przywiązywał żadnej wagi do pieniędzy i materialnych wartości: Kiedyś uszyłem mu kurtkę z płaszcza. Po jakimś czasie spotykamy się i pytam gdzie ma kurtkę, a on na to, że sprzedał. "Za ile?" "Za pięćdziesiąt naboi do visa". "Nie będzie ci zimno?" - pytam. "Jak nie będę miał naboi, to od jednego zrobi mi się gorąco".

gucio napisał(a):Napisal to "Legionista" w swoim komentarzu na samym dole strony: http://www.konserwatyzm.pl/aktualnosci. ... mosc/2696/
gucio napisał(a):Bardzo dobra odpowiedz, Janowiak zadaje pytanie.
Jak zauważył Andrzej Leniart, "Wołyniak" nie przywiązywał żadnej wagi do pieniędzy i materialnych wartości: Kiedyś uszyłem mu kurtkę z płaszcza. Po jakimś czasie spotykamy się i pytam gdzie ma kurtkę, a on na to, że sprzedał. "Za ile?" "Za pięćdziesiąt naboi do visa". "Nie będzie ci zimno?" - pytam. "Jak nie będę miał naboi, to od jednego zrobi mi się gorąco".

gucio napisał(a):Wyglada na to, ze Robert w Egipcie, pod palmami slonecznej rozkoszy zaznaje

BASZTA K-3
Robert Sz napisał(a):Jakie decyzje kto zadaje?

Janowiak napisał(a):Witam !

BASZTA K-3

Powrót do W okupowanej Europie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość